ПРОЕКТ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ "ЧЕРНІГІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА"

Наукова бібліотека започатковує проект “Унікальна Чернігівщина”, в якому буде висвітлювати історію і досягнення нашого університету, популяризувати краєзнавчу літературу, знайомити з духовними багатствами рідного краю. На сучасному етапі дуже важливим є національно-патріотичне виховання: усвідомлення своєї історії, свого коріння, любові до рідної землі та українських традицій, шанування мови, культури, знання своєї літературної спадщини. Краєзнавство сприяє розвитку духовності та патріотизму сучасної молоді.

З виданнями краєзнавчого спрямування читачі зможуть познайомитися на сторінці ресурсу “Книжкова поличка”, які будуть представлені як тематичні огляди, віртуальні виставки, анатовані бібліографічні покажчики.

В нашому ВУЗі навчаються студенти з усієї України, тому колектив Наукової бібліотеки проводить різноманітні заходи, щоб познайомити наших користувачів з Сіверським краєм, його історією та пам’ятками архітектури, надбаннями літератури та мистецтва. Для студентів першого курсу були організовані та проведені екскурсії по Чернігову. Бібліотека популяризує творчість письменників, поетів, митців, майстрів народно-декоративного мистецтва. Галерея ім. Багіна експонує художні полотна та фотографії як професійних майстрів, так і аматорів: студентів та співробітників університету. Клуб«Райдуга» проводить зустрічі з цікавими, талановитими земляками. Літературна студія “Пролісок” об’єднує творчу молодь університету. Студія “Hand Made” запрошує на майстер-класи з виготовлення виробів народної творчості. Всі ці заходи висвітлюватимуться на сторінці “Мистецькі зустрічі”.

Наші співробітники з задоволенням приймають участь в мандрівках рідним краєм: відвідують різноманітні історичні пам’ятки, музеї, храми, церкви, монастирі, садиби. Своїми враженнями від подорожей вони будуть ділитися на сторінці “Стежками рідного краю”. Ми намагаємось сформувати у користувачів любов, гордість і повагу до минулого і сьогодення Чернігівщини, допомагаємо усвідомити необхідність збереження історичних надбань, культурних традицій, літературно-мистецької спадщини.

Розділ “Чернігівщина в іменах” розповість про видатних земляків, діячів культури, літератури і мистецтва, життя яких було пов’язано з нашим краєм.

НУ "Чернігівська політехніка" також має багату історію і може пишатися своїми викладачами та студентами. Винаходи, досягнення та дослідження науковців університету будуть представлені на сторінках “Наші науковці” та “Наші випускники”. Про життєвий і науковий шлях керівників закладу можна дізнатися в розділі “Біля витоків НУ "Чернігівська політехніка”.

Університет розпочинає програму "Історії успіху". Успішні історії участі студентів, викладачів у програмах міжнародних стажувань, виконання ними наукових та освітніх міжнародних проєктів, грантів, успішні науково-технічні розробки, дослідження тощо будуть представлені у цьому проєкті.

В університеті навчається багато талановитої, обдарованої, активної молоді. Студенти приймають участь у науково-практичних конференціях, молодіжних форумах, наукових семінарах, є переможцями Всеукраїнських олімпіад та Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт та є переможцями конкурсу «Кращий студент НУ "Чернігівська політехніка". Ознойомитися з переможцями у різних номінаціях, а також переглянути “Портфоліо студента” можливо в рубриці «Кращі студенти НУ "Чернігівська політехніка".

Наукова бібліотека започаткувала випуск «Календаря подій» НУ "Чернігівська політехніка". У пропонованому календарі подані ювілейні дати викладачів, науковців університету, визначні дати, що стосуються підрозділів і кафедр університету. До дат додаються біографічні довідки, бібліографія, віртуальні виставки, корисні посилання.

Університет створює сприятливі умови для розвитку творчих здібностей студентів, заохочує до зайняття фізичною культурою та спортом та виховує справжніх особистостей. Сторінка “Хроніки НУ "Чернігівська політехніка" надасть можливість пригадати найяскравіші моменти з життя студентів і співробітників університету.

Ласкаво просимо до нашого веб-ресурсу

«Унікальна Чернігівщина»!
















Режим роботи бібліотеки

Понеділок - п'ятниця 9.00 до 17.00
Субота, неділя вихідні
Останній четвер місяця санітарний день

Контактна інформація

Адреса Телефон E-mail
вул. Шевченка, 95
м. Чернігів, 14035
(04622)665- bib.zal2@gmail.com

Питання? Відповідь!

Питання відсутні
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.